Kezdőlap » Céginformációk » TLC és Balatonfüred

TLC és Balatonfüred

A TLC vállalat tevékenységét Balatonfüred Város Önkormányzata is elismerte, amikor cégünknek ítélte az “Az év vállalata – 2000” címet.

A TLC a 12 hektáros gyárterületén nemcsak acélszerkezetek gyártásával foglalkozik, hanem számos egyéb tevékenységet is végez, így például vitorlavarrás, hajószerelvények gyártása, hajók és hajómotorok javítása, nyomtatás, textilnyomtatás és bútorasztalos műhely is helyet kapott ezen a területen. A TLC Magyarország egyik legrégibb hajógyárának 100 százalékos tulajdonosa.

A Hajógyár Kft. még ma is gyártja a jól ismert balatoni túrahajó sorozatot. A Balaton 31 sorozat egyik hajójával hajózta körül a földet sikeresen Fa Nándor és Gál József – első magyarként – majd ifj. Kopár István is.

A TLC kikötővel is rendelkezik, amely jelenleg 116 vitorlás számára kínál helyet, az aktív vitorlázók és családtagjaik, illetve barátaik számára pedig családias hangulatú sport- és kikapcsolódási lehetőséget biztosít. Célkitűzéseink között szerepel egy új kikötőközpont létrehozása is, amely 214 vitorlás hajó számára biztosítana férőhelyet, valamint lehetőséget adna a hajók javítására és téli tárolására. A központ oktatási és szabadidős kínálattal is várná az érdeklődőket a 7 hektáros területen, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park csodás környezetében.