Kezdőlap » Céginformációk » TLC és Balatonfüred

TLC és Balatonfüred

A TLC Kft. tevékenységét Balatonfüred Város Önkormányzata is elismerte, amikor cégünknek ítélte az “Az év vállalata – 2000” címet.

A 12 hektáros területünkön nemcsak acélszerkezetek gyártásával foglalkozunk, hanem számos egyéb tevékenységnek is helyet biztosítunk, úgy mint hajójavítás, vitorlavarrás, nyomtatás és bútorasztalos műhely is helyet kapott a területen.

A TLC Kft. Magyarország egyik legrégibb hajógyárának tulajdonosa. Az itt működő Vega Yacht Kft. még ma is gyártja a jól ismert Balaton – túrahajó sorozatot. Érdekességképp egy Balaton 31 típusú hajóval kerülte meg sikeresen a földet Fa Nándor és Gál József – első magyarként – majd ifj. Kopár István is.

A TLC Kft. kikötővel is rendelkezik. 2015. július 11-én került átadásra a megújult, kibővített Hajógyári Kikötő. A kikötőbővítéssel az eddigi 102 hajóhely 280-ra bővült, aminek köszönhetően egyedülállóan képesek vagyunk immár szinte minden hajóméret számára helyet biztosítani: a 20 lábas kis hajóktól kezdve egészen a 65 lábas vízi csodákig. Kikötőnk így ma egyike a Balaton legmodernebb és legnagyobb kikötőinek. A fejlesztés részeként épült meg a Vitorlás Központunk is, ahol többek között oktatási és szabadidős lehetőségekkel várjuk Vendégeinket a 7 hektáros területen, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park csodás környezetében.