Kezdőlap » Hírek » Új üzemcsarnok alapkövét helyezték el

Új üzemcsarnok alapkövét helyezték el

ÉVÉRTÉKELÉS – még többet termelhet a vállalat

Michael Seiferling Geschäftsführer und Walter Sennebogen Eigentümer hat
den Grundstein der modernen Betriebshalle gelegt.

alapko1Balatonfüred – A Termelés-Logistic-Centrum Kft. (TLC) jövőre már részben birtokba veheti az új csarnokot, amelynek alapkövét tegnap helyezték el.

Amint Michael Seiferling ügyvezető elmondta, az új, korszerű üzemcsarnok előkészületei 2012.05.31-én kezdődtek, a teljes beruházás pedig két év alatt készül el. A projekt összköltsége meghaladja az 1 milliárd forintot. A beruházáshoz az Új Széchenyi Terv keretében 301 millió forint összegű támogatást nyert el a vállalat. A projekt gépek vásárlását, ingatlan-, infrastrukturális és technológiai fejlesztéseket, valamint 50 új munkahely létrehozását foglalja magában. Az alapkövet az ügyvezető, valamint a tulajdonos, Walter Sennebogen úr helyezték el.

Elismerés a legjobbaknak
alapko2Az alapkőletételt céges karácsonyi ünnepség követte, amelyre minden dolgozó hivatalos volt. Ennek keretében a vezetőség értékelte a 2012-es évet, és ismertette a jövő évi célkitűzéseket. A tulajdonos, Walter Sennebogen visszaemlékezett azokra az időkre, amikor apja, Erich Sennebogen német vállalkozó 60 évvel ezelőtt, 21 évesen megalapította a családi vállalkozást, amely mára világszerte ismertté vált. A hosszú múltra visszatekintő, akkoriban felszámolás alatt álló egykori hajógyár alapjain létrehozta a Termelés-Logistic Centrum Kft-t. Célja egy olyan gyár alapítása volt, amely képes kiváló minőségű hegesztett acélszerkezeteket gyártani és összeszerelni. A Sennebogen Maschinenfabrik GmbH (Sennebogen Gépgyár Kft.) leányvállalata, amelyet napjainkban Balatonfüred legnagyobb munkaadójaként tartanak számon, mintegy 300 főt foglalkoztat 12 hektárnyi területen, 5 nagyméretű üzemcsarnokban. Az alapkőletételi ünnepségen jelen volt többek között Dr. Tárnoki Richárd, Balatonfüred Város Jegyzője, aki beszédében kiemelte, hogy a TLC a város legnagyobb adófizetője. Az év végi ünnepségen Michael Seiferling ügyvezető igazgató úr évértékelő beszédében elmondta, hogy a vállalatnak az árbevétel minimális csökkenése ellenére sikerült teljesítenie az eredménytervet. Az ügyvezető az ünnepség keretében jutalmakat adott át a cég legjobb dolgozóinak, a nyugdíjba vonuló kollégáktól pedig búcsúajándékokkal köszönt el.

Balatonfüred, 2012.12.05.