Kezdőlap » Hírek » Átadták a TLC Kft. új üzemcsarnokát

Átadták a TLC Kft. új üzemcsarnokát

2014. április 15-én hivatalosan átadták a TLC Kft. új, acélszerkezetek gyártására létesített üzemcsarnokát. A csarnok alapkövét 2012. december 05-én helyezték el.

Az egykori Hajógyár területén működő vállalat mindmáig Balatonfüred legnagyobb munkáltatója. A mostani beruházással 50 új munkahely jött létre. Az új üzemcsarnok építési költségei összesen 1,1 milliárd forintot tettek ki, ebből az Új Széchenyi Terv keretében kapott támogatás összege 301 millió forint.

csarnok 3D látványterv

A Sennebogen-csoporthoz tartozó vállalat az új üzemcsarnok létrehozásával tovább erősítette pozícióját. A füredi cég a vállalatcsoport egyik legerősebb bástyája, és a régió fontos gyártó létesítménye. “Az új beruházás a fejlődést is szolgálja, és szavatolja, hogy a jövőben is sikeres, stabil munkahelyeket és megélhetést biztosító vállalat maradjuk”  jelentette ki ünnepélyesen a cég ügyvezető igazgatója, Michael Seiferling.
A Termelés-Logistic Centrum Kft. vállalatot Erich Sennebogen német vállalkozó alapította 1993-ban. A cég 1996-ban átvette a Balatonfüredi Hajógyárat. Az alapító célja egy kiváló minőségű hegesztett acélszerkezeteket gyártó és összeszerelő üzem létrehozása volt. A 12 hektáros területen működő, dinamikusan fejlődő cég az Európában és a tengeren túl is jelentős piaci pozícióval rendelkező SENNEBOGEN-csoport egyik legfontosabb szállítója. A TLC közel 300 munkahelyével a város legnagyobb munkaadója.
A beruházások az új üzemcsarnok felépítésével nem állnak meg, a vállalat a közeljövőre újabb, hasonló méretű üzemcsarnok építését, valamint további jelentősebb beruházásokat tervez.

Balatonfüred, 2014.04.15.